- Kia pasaules vērtīgāko zīmolu sarakstā šogad par deviņām vietām augstāk, ierindojoties 74.pozīcijā.
- Zīmola vērtība pagājušajā gadā palielinājusies par 15 procentiem un sasniegusi 5,4 miljardus ASV dolāru

Kopš zīmola dizaina attīstības stratēģijas pasludināšanas par noteicošo faktoru uzņēmuma turpmākajā izaugsmē un prezidenta un dizaina daļas vadītāja Petera Šraiera (Peter Schreyer) pieņemšanas darbā 2007. gadā, korporācijas Kia Motors zīmola vērtība saskaņā ar šodien publicēto Interbrand ekskluzīvo 2014. gada 100 pasaules labāko zīmolu sarakstu "Best Global Brands 2014" ir palielinājusies par 480 procentiem no 929 miljoniem ASV dolāru līdz 5,4 miljardiem ASV dolāru. Šis zīmola vērtības palielinājums daudzkārt pārsniedz visu pārējo šī gada sarakstā esošo autoražotāju vidējo izaugsmes rādītāju tajā pašā periodā.

Kia Interbrand ikgadējā 100 labāko zīmolu sarakstā "Best Global Brands" pirmo reizi iekļuva 2012. gadā ar zīmola kopējo vērtību 4,1 miljardi ASV dolāru, ierindojoties 87.vietā, un pēc tam 2013. gadā, zīmola vērtībai palielinoties par 15% līdz 4,7 miljardiem ASV dolāru, pakāpās par četrām vietām līdz 83. vietai. Pagājušajā gadā Kia zīmola vērtība palielinājās par vēl 15% un sasniedza 5,4 miljardus ASV dolāru, tādējādi ļaujot Korejas autoražotājam pakāpties par deviņām vietām un ieņemt 74. vietu. Kia zīmola vērtības palielinājums saskaņā ar šī gada pētījuma rezultātiem vairāk nekā divas reizes pārsniedz 100 labāko uzņēmumu kopējo vidējo zīmola vērtības palielinājuma rādītāju, kas ir 7%.

Kia zīmola vērtības nozīmīgo palielinājumu pēdējā gada laikā ir nodrošinājušas pastāvīgi īstenotās masu informācijas līdzekļos plaši atspoguļotās mārketinga aktivitātes, tostarp šogad sponsorētais 2014. gada FIFA Pasaules kauss Brazīlijā (2014 FIFA World Cup Brazil™) un Austrālijas Atklātais tenisa čempionāts, piedāvātā produktu klāsta jauninājumi (2013. un 2014. gadā tirgū ir nonākuši divpadsmit jaunās paaudzes vai būtiski uzlaboti modeļi), kā arī eksportēto automašīnu vidējās pārdošanas cenas pieaugums par 4% 2014.gada pirmajā pusgadā salīdzinājumā ar to pašu laika posmu iepriekšējā gadā.

Papildus tam, Kia visā pasaulē īstenotā zīmola kampaņa "A Different Beat", kuras pamatā ir 2012. gadā ieviestā jaunā zīmola identitāte, ir ieviesusi lielu iekšējo skaidrību, uzsverot zīmola pamatvērtības – dinamisks, oriģināls un uzticams. Cenšoties stiprināt zīmola tēlu un vairot klientu emocionālo pieķeršanos zīmolam, uzņēmums Kia kopš 2012. gada ir pastāvīgi īstenojis dažādas novatoriskas mārketinga aktivitātes, piemēram, ieviešot vizuālās identitātes elementu "Red Cube", ko izmanto visi zīmola oficiālie pārstāvji, un pat izstrādājot skaņas identitāti jeb zīmola audio parakstu, kas jau tagad tiek izmantots Kia reklāmās visā pasaulē.

Kia Motors Corporation priekšsēdētāja vietnieks Hjongs Keuns Lī (Hyoung-Keun (Hank) Lee) norādīja: "Mēs uzņēmumā Kia pastāvīgi tiecamies sasniegt jaunu patērētāju apmierinātības līmeni automašīnu ražošanas sektorā, un mūsu pakāpšanās uz augšu Interbrand pasaules labāko zīmolu sarakstā šogad apliecina visu Kia darbinieku apņemšanos visā pasaulē ikvienā uzņēmējdarbības sfērā sniegt klientiem vairāk, nekā viņi ir gaidījuši.”

Interbrand norāda: "Pastāvīgi īstenojot zīmola stiprināšanas aktivitātes ar devīzi "Spēja pārsteigt", šis Korejas autoražotājs ir sekmīgi atbrīvojies no zemu izmaksu un zemas kvalitātes imidža un tagad orientējas uz stilīga dizaina cienītājiem, kuri augstu vērtē emocionālo piesaisti savam iecienītajam zīmolam."

Šādu Interbrand atzinību pēdējā laikā uzņēmums Kia ir izpelnījies, pateicoties kāpumam no 37. uz 35. vietu šī gada jūnijā Interbrand publicētajā 2014. gada pasaules 50 labāko ekoloģisko zīmolu sarakstā "Best Global Green Brands 2014".

Interbrand pētījuma par pasaules 100 labākajiem zīmoliem 2014. gadā ietvaros pieredzējuši analītiķi veica visaptverošu uzņēmumu zīmolu analīzi, izmantojot labākās prakses izpētes metodiku. Pētījumā tiek noteikti korporācijas finanšu rādītāji, ņemot vērā tīro investīciju atmaksāšanos, zīmola nozīmi reāla lēmuma par iegādi pieņemšanā un zīmola atpazīstamību, kas izpaužas kā zīmola spēja nodrošināt plānotos nākotnes periodu ieņēmumus.