Kia ģimenes klases modelis Kia Carens saņēmis nozares ekspertu un klientu novērtējumu, izcīnot titulu „TopGear Baltijas gada kompaktvens 2014”. Par titula piešķiršanu lēma „TopGear godalga 2014” žūrijas komisija, ko veidoja TopGear" Baltijas izdevumu redaktori, autori, 30 žurnāla lasītāji no Lietuvas, Latvijas un Igaunijas, kā arī īpašie viesi un eksperti.

Septiņvietīgais Kia Carens bija viens no konkursa „TopGear Godalga 2014” dalībniekiem. Konkurss norisinājās no 10. – 19.decembrim, un tā ietvaros testa braucienos no Lietuvas līdz Igaunijai tika veikti vairāk kā 2000 km. Raivo E.Tamms jaunākajā TopGear Latvija numurā raksta: „Kia Carens spēja mani pārsteigt vairākkārt,”, akcentējot modeļa harmonisko dizainu, salona ietilpīgumu, 1.7 dīzeļdzinēja izpildījumu un 7 gadu garantiju, Ko Kia piedāvā saviem modeļiem. Atgādinām, ka „TopGear godalga 2014” konkursā piedalījās arī sportiskais Kia cee'd GT.

Ar jauno modeli Carens Kia atgriežas vienā no konkurējošākajiem segmentiem Eiropā, un tas ir veidots tā, lai atbilstu visām mūsdienīgas ģimenes prasībām. Jauno modeli raksturo uzlabota aerodinamika, mūsdienīgs dizains un plašs salons, kas pieejams pēc izvēles ar piecām vai septiņām sēdvietām, kā arī plašs drošības un komforta aprīkojuma klāsts.

Konkursu "TopGear Godalga 2014" organizēja žurnālu "TopGear" Baltijas valstu redakcijas. "TopGear" godalgas tika piešķirtas 12 nominācijās. Plašāks atskats par konkursu un piešķirtajām godalgām publicēts jaunākajā „TopGear” Latvija numurā.