- Abi jaunākie Kia modeļi ieguvuši augstāko neatkarīgo Euro NCAP drošības testu novērtējumu – piecas zvaigznes.
- Virkne modernu drošības jauninājumu palīdz labāk novērst apdraudējumus.
- Jaunos modeļus raksturo spēcīgāka virsbūve, kas izgatavota no izturīgāka, bet vieglāka tērauda.
- Jaunākā Kia Optima versija jau ir pieejama pircējiem Eiropā, savukārt jaunākais Sportage modelis būs pieejams 2016. gada pirmajā ceturksnī.

Abas jaunākās Kia Optima un Kia Sportage modeļu versijas ir saņēmušas maksimālo piecu zvaigžņu sadursmes drošības novērtējumu, ko Euro NCAP (jauno automobiļu novērtēšanas programma) piešķīris nesenākajās drošības pārbaudēs.

Gan Optima, gan Sportage versijas augstu novērtējumu saņēma pieaugušo drošības kategorijā - attiecīgi 89% un 90%, kā arī bērnu drošības kategorijā – 86% Optima modelim un 83% Sportage modelim.

Īpašu atzinību Optima ieguva, pateicoties spējai piedāvāt vienādi augstu aizsardzības līmeni visiem pasažieriem frontālās sadursmes testa laikā un sānu barjeras trieciena testā, neatkarīgi no pasažieru lieluma vai vietas, kur tie sēdēja automašīnā. Sportage – Kia pieprasītākais kompaktais krosovers Eiropā - arī saņēma atzinību par tā spēju aizsargāt atšķirīgas miesasbūves pasažierus visās automašīnas sēdvietās, jo īpaši prasīga vērtēšana ir sānu statņu testā.

Lai nodrošinātu labāko iespējamo aizsardzību pasažieriem, ir izmantotas aktīvās drošības palīdzības tehnoloģijas. Drošība ir galvenā iezīme jaunajiem Kia modeļiem – rezultātā abām automašīnām piešķirts 71% novērtējums kategorijā “Drošības atbalsts”, kas ir aizvien nozīmīgāks aspekts NCAP neatkarīgās testēšanas procesā.

Augstāko tehnoloģiju aktīvās drošības funkcijas
Jaunākie Optima un Sportage ir Kia Motors radītie, līdz šim ar visvairāk augstākajām tehnoloģijām aprīkotie modeļi. Katrs no tiem piedāvā plašu aktīvo drošības tehnoloģiju klāstu, kas veidots, lai automašīnas vadītājiem palīdzētu izvairīties no sadursmes vai mazinātu tās potenciālās sekas.

Standartaprīkojumā iekļautā auto stabilitātes vadības sistēma (VSM) katrā automašīnā nodrošina stabilitāti dažādos apstākļos, piemēram, ja vadītājam nepieciešams bremzēt pagrieziena laikā. Tas tiek nodrošināts, kontrolējot elektronisko stabilitātes sistēmu (ESC) un elektronisko stūres pastiprinātāju. VSM un ESC tiek aktivizēti, tiklīdz automašīnas sensori identificē trajektorijas zudumu, palīdzot autovadītājam nodrošināt drošu transportlīdzekļa kontroli.

Abiem jaunajiem modeļiem ir pieejamas vairākas papildaprīkojuma opcijas atkarībā no pieejamības dažādos tirgos:
• Autonomā avārijas bremzēšanas sistēma (AEB), kas, izmantojot radara sistēmu, konstatēs potenciālo sadursmi ar citu auto vai gājēju, un palīdzēs transportlīdzeklim apstāties;
• Joslu saglabāšanas palīdzības sistēma (LKAS), kas nosaka spēkrata pozīciju attiecībā pret joslu atzīmēm un automātiski koriģē kustību, ja konstatē novirzes;
• Intuitīva staru kūļa pielāgošanas sistēma (HBA), kas automātiski pielāgo gaismu kūļa intensitāti atkarībā no citu transportlīdzekļu atrašanās vietas un situācijas uz ceļa;
• Ātruma ierobežojumu informatīvā funkcija (SLIF), kas informē vadītāju par ātruma ierobežojumiem saskaņā ar kameru fiksētajām ceļazīmēm;
• Aklā punkta kontroles sistēma (BSD), kas ar vizuālu brīdinājumu sānu spoguļos informē, ja vadītājam neredzamajā sānu zonā ir iebraukusi cita automašīna;
• Trauksme par aizmugurē esošu kustību (RCTA), kas brīdina par citiem transportlīdzekļiem automašīnas aizmugurē, braucot atpakaļgaitā vai novietojot auto stāvvietā.

Jaunākā Optima versija ir pieejama aprīkojumā ar uzlaboto viedo kruīzkontroli (SCC), kas automātiski pielāgo automašīnas braukšanas ātrumu, lai saglabātu drošu braukšanas distanci no priekšā esošā auto.

Stiprāka korpusa konstrukcija nodrošina lielāku pasīvo drošību
Pateicoties plašākai uzlabotā augstas stiepes izturības tērauda (AHSS) izmantošanai, visu jauno Optima un Sportage uzbūve ir daudz stiprāka nekā iepriekšējiem modeļiem.

50% Optima korpuss tagad tiek veidots no uzlabotā augstas stiepes izturības tērauda, kas ir 150% pieaugums, salīdzinot ar iepriekšējo versiju, kā arī par 450% palielinājusies strukturālās līmes izmantošana. Rezultātā griezes stingrība ir pieaugusi par 50%, salīdzinot ar iepriekšējo modeli, bet virsbūves svars ir samazinājies par 8.6 kg.
Sportage lepojas ar vēl plašāku uzlabotā augstas stiepes izturības tērauda pielietojumu - no 18% korpusā trešās paaudzes versijā līdz 51% jaunajā ceturtās paaudzes Sportage versijā. Nozīmīgi pastiprinot jaunā Sportage galveno karkasu, vērpes stingrība no vienas paaudzes līdz otrai uzlabojusies par 39%.

Pasīvā drošība ir vēl vairāk uzlabota ar gaisa spilvenu aizsardzību visiem pasažieriem, standarta aprīkojumā uzstādīta ISOFIX bērnu sēdeklīša siksna un stiprinājuma punkti otrajā rindā, lai nodrošinātu jaunāko pasažieru drošību.

Jaunākā Kia Optima versija tagad ir pieejama tirdzniecībā visā Eiropā. Visas jaunās Sportage automašīnas tiek ražotas Kia ražošanas mākslas valstībā Žilinā, Slovākijā, tās paredzētas pārdošanai visā kontinentā jau 2016. gada pirmajā ceturksnī. Ikviens Kia Eiropas līnijas modelis tiek pārdots ar zīmolam raksturīgo 7 gadu, 150 000 kilometru garantiju.