Tagad arī Kia Soul EV pievienojas to Korejas zīmola modeļu klāstam, kuri jau saņēmuši ISO 14040 sertifikātu, kas apliecina ražotāja izcilību vides aizsardzības jomā visā automobiļa ražošanas procesā.

TÜV Nord, neatkarīga tehniskās pārbaudes organizācija, piešķīrusi jaunajam Kia Soul EV ISO 14040 pilna dzīves cikla novērtējuma (LCA) sertifikātu saskaņā ar šī sertifikāta standartiem. LCA ietvaros uzmanība tiek pievērsta gan automašīnas, gan tās ražošanas procesa ietvaros radītajai ietekmei uz vidi, ņemot vērā arī tādus faktorus kā materiālu izvēle, izplūdes gāzu emisijas un otrreizējā pārstrāde.

Salīdzinot Soul EV ar šī paša modeļa versiju, kas aprīkota ar dīzeļdzinēju, nulles emisijas elektromobīlis ir videi daudz draudzīgāks, radot par 39,7% mazāk izplūdes emisijas, piemēram, oglekļa dioksīdu vai metānu, visā automašīnas dzīves ciklā. Kia nodrošinājis uzlabojumus arī kopējā Soul EV ražošanas procesā, samazinot tieši automašīnas ražošanas laikā radīto kaitējumu videi.

Kia savu pirmo TÜV Nord sertifikātu ieguva 2008.gadā ar pirmās paaudzes modeli Kia cee’d. Ieskaitot šogad piešķirtos sertifikātus, līdz šim ISO 14040 pilna dzīves cikla vides sertifikātu saņēmuši jau 11 Kia modeļi.

Viens no Kia attīstības mērķiem ir samazināt videi nodarīto kaitējumu Kia ražošanas procesā, tāpēc kopš 2006.gada visas automašīnas tiek ražotas, ņemot vērā pilna dzīves cikla vides sertifikāta prasības.

Šajā videi draudzīgākajā attīstības procesā iekļauti pieci galvenie soļi:
- Pārbaudes lapas ieviešana ar mērķi novērtēt automobiļa novērtējumu vides aizsardzības jomā;
- 3D dizaina materiālu utilizācija ar mērķi pārbaudīt otrreizējās pārstrādes iespējas;
- Detalizēta produkta fiziska analīze attīstības procesā, lai pārbaudītu otrreizējās pārstrādes iespējas;
- Videi draudzīgu materiālu izvēle;
- Ražošanas procesa uzraudzība, izvēloties kvalitatīvākus materiālus un vienkāršojot dizaina daļas.

ISO 14040 sertifikāts piešķirts gan Korejas, gan Eiropas tirgum paredzētajiem Soul EV modeļiem, un paredzēts, ka Ziemeļamerikas tirgum paredzētajiem modeļiem šis sertifikāts varētu tikt piešķirts augustā.

Šī gada sākumā Kia paziņoja par savu vēlmi iegūt ISO 50001 sertifikātu visās starptautiskajās rūpnīcās, samazinot kopējo enerģijas patēriņu. ISO 50001 ir starptautiski noteikts standarts, kas regulē enerģijas patēriņa plānošanu un vadību. Kia’s Gwangju rūpnīca ISO 50001 sertifikātu ieguva 2012.gadā, un plānots, ka tuvākajā laikā šo sertifikātu iegūs arī citas uzņēmuma rūpnīcas.