3. decembrī noslēdzās konkurss "Latvijas Gada auto 2021", un "Kia Sorento" varēja svinēt iekļūšanu finālistu septītniekā, saņemot apliecinājumu, ka ražotāja skatījums uz pieprasīto un universālo SUV formātu ir novērtēts arī Baltijā.

Šogad konkursam "Latvijas Gada auto 2021" bija pieteikti 25 spēkrati, kas visai precīzi atspoguļoja gan aktuālās autobūves tendences, gan pircēju pieprasījumu. To vidū bija vairāki krosoveri un SUV, proti, "Alfa Romeo Stelvio", "Audi e-tron Sportback", "Citroën C5 Hybrid", "Ford Puma", "Land Rover Defender", "Mercedes-Benz GLB", "Nissan Juke", divas "Peugeot 2008" versijas, "Renault Captur E-Tech Plug-in Hybrid" un "SEAT Ateca".

Divpadsmit ekspertu žūrijai lemjot par finālistu septītnieku, par vienu no diviem tajā pārstāvētajiem SUV/krosovera tipa auto kļuva "Kia Sorento". "Gada auto 2021" titulu kopvērtējumā ieguva "Škoda Octavia".

"Kia Sorento" ražošanā ir bijis tikai dažus mēnešus, taču šajā īsajā laikā modelis jau ir izpelnījies plašu preses atzinību daudzviet Eiropā. Piemēram, britu izdevums "CarBuyer", izceļot labākos jaunos spēkratus, "Sorento" nosaucis ne vien par "Labāko lielo ģimenes auto", bet piešķīris tam galveno titulu – "Gada auto 2021".

Konkursā "Zelta stūre", ko rīko populārais vācu žurnāls "Auto Bild" un izdevums "Bild am Sonntag", "Kia Sorento" prestižo balvu izcīnīja kategorijā "Lielie SUV", apsteidzot "Aston Martin DBX" un "BMW X6". Savukārt specializētā žurnāla "Auto Bild Allrad" ikgadējā konkursā "Kia" flagmanis tika atzīts par labāko kategorijā "Dizains".

 

Vairāk lasi: https://www.delfi.lv/auto/zinas/latvijas-gada-auto-2021-finalists-kia-sorento-apvidnieks.d?id=52732711