Tavs Auto/ "Apollo" 

Vai vēlies uzzināt kāds patiesībā ir 370 zirgspēkus jaudīgais KIA Stinger un, vai tas, pateicoties lieliskam dizainam, V6 dzinējam, pilnpiedziņai un saprātīgai cenai, varētu cīnīties ar tādiem GT žanra speciālistiem kā BMW, Jaguar vai Audi? Ja jā, tad atbildi meklē kopā Tavs Auto radošās brigādes veidotajā video no testiem Maljorkā.

Pirmais tests: KIA Stinger ar 370 zirgspēkiem

Ekrānšāviņš no video

Jau ziņots, ka KIA Stinger tika prezentēts šā gada sākumā Motoru pilsētā Detroitā. KIA Stinger ir konstruēta uz tehnoloģiskās platformas, kurā motoru paredzēts novietot priekšā, bet tā vilkmi novadīt aizmugurējiem riteņiem. Uz auto sportisko dabu norāda arī virsbūves proporcijas ar garu motora pārsegu, īsu priekšējo pārkari un fastback tipa aizmuguri, un ārējais dizains, kurā KIA raksturīgie sejas vaibsti sakombinēti ar itālisku aizmugures daļas dizainu.

 Mašīnas azartisko dizainu KIA pamato ar atbilstošiem dzinējiem, kam nav mazāk par 200 zirgspēkiem. Vājākais motoru paletē ir 2,2 litru CRD-I dīzeļdzinējs ar tieši tādu jaudu. Pārējie divi ir benzīna turbo motori - 2 litru T-GDI ar 255 ZS un 3,3 litru V6 T-GDI ar 370 ZS. Visi dzinēji strādā pārī ar astoņu pakāpju automātisko pārnesumkārbu, un jaudīgākais motors tikai kombinācijā ar pilnpiedziņu.