Kia Sportage triumfējis 2014.gada J.D. Power aptaujā – Vācijas automašīnu īpašnieku apmierinātības pētījumā™, izcīnot godalgoto pirmo vieto kompakto SUV kategorijā. Aptauja sarindo automašīnu ražotājus un modeļus, balstoties uz Vācijas autovadītāju apmierinātības pētījuma rezultātiem. Jānorāda, ka pētījumā ļoti labus rezultātus uzrādījuši arī citi Kia modeļi, tostarp, populārais Kia cee’d un Rio, savukārt Kia zīmols pirmo reizi ierindojies populārāko ražotāju top desmitniekā.

Lai noskaidrotu, kāds ir vidējais autovadītāju apmierinātības līmenis ar viņu automašīnām, izstrādāta īpaši detalizēta tiešsaistē pieejama aptauja, kuru aizpildīja 18 000 Vācijas autovadītāju. Autovadītājiem bija jānovērtē sava automobiļa kvalitāte, uzticamība, pievilcība un ekspluatācijas izmaksas.

Kia Sportage autovadītāji Sportage piešķīruši 83,6%, un tas kļuvis par uzvarētāju kompakto SUV klasē, vienlaikus ierindojoties sestajā vietā kopvērtējumā. Otrajā vietā kompaktu klasē ar vērtējumu 81,2% ierindojās Kia cee’d. Mazo automašīnu kategorijā ar 81,3% trešajā pozīcijā ierindojās Kia Rio, savukārt mazo MPV kategorijā ceturtajā vietā ar 77,4% vērtējumu ierindojās Kia Venga. Modelis Kia Venga saņēmis arī titulu „Labākais mazais MPV” Lielbritānijas žurnāla What Car? 2014.gada JD Power klientu apmierinātības pētījumā.

Kopumā vērtējot situāciju Vācijas tirgū, Kia zīmols ierindojas desmitajā pozīcijā, un tas ir par piecām pozīcijām augstāk kā 2013.gadā, tādējādi apliecinot zīmola apņemšanos piedāvāt klientiem augstas kvalitātes produktus.

Arturs Martins, Kia Motors Europe Mārketinga nodaļas viceprezidents: „Ietekmīgais J.D. Power ziņojums sniedz iespēju autobraucējiem visā pasaulē uzzināt, cik apmierināti ir automašīnu īpašnieki ar saviem automobiļiem ikdienā. Kia Sportage ir kļuvis par ļoti iecienītu modeli autovadītāju vidū, kopš tā nonākšanas pārdošanā, un šīs aptaujas rezultāti ir pierādījums Kia zīmola radīto produktu ilgtermiņa kvalitātei.”

Kia Sportage ir Kia pārdotākais modelis Eiropas tirgū – 2013.gadā realizētas 89 553 vienības, un tas ir par 10,5% vairāk, salīdzinot ar iepriekšējo gadu. Atjaunotais Kia Sportage modelis, kas tiek būvēts Žilinas rūpnīcā Slovākijā, pārdošanā Eiropā nonāca šā gada sākumā.